Tenen en Voeten lezen” is een methode om naar de tenen en de voeten van iemand te kijken.

 

 Tenenlezers mogen alleen de buitenkant van de voet en tenen lezen. Voetenlezers kijken naar de gehele voet, dus ook tussen de tenen en de onderkant van de voet.

  

 

 

De stand en vorm van elke teen vertelt meer over het karakter, persoonlijkheid, gedrag en levenshouding van desbetreffende persoon.

 

 

De Vorm van de teen.


 De vorm van de tenen krijgt elk persoon, normaal gesproken, bij de geboorte mee, maar de stand ervan wordt grotendeels bepaald  door hoe men met prikkels van buitenaf omgaat.
Door sterke invloeden van buitenaf kan gedrag veranderen en veranderen de tenen ook. Anders gezegd, wat heeft de buitenwereld met iemand gedaan?

Tenen kennen veel verschillende vormen en standen.

Iedere vorm en stand staat symbool voor het omgaan met de verschillende eigenschappen van een persoonlijkheidsstructuur.

Het Denken vs Het Voelen

Zo weerspiegelt de rechtervoet het denken, het rationele en de linkervoet heeft betrekking op het voelen, het intuïtieve.
Gedreven door nieuwsgierigheid hoe het holistische principe ook in de tenen terug te vinden zou zijn, hebben Margriet en Imre Somogyi jarenlang al ervarend lerend onderzocht wat tenen kunnen weerspielen. Uiteindelijk hebben zij kun kennis in boekvorm uitgebracht. Hun 1e boek “Tenen lezen” is inmiddels in vele talen vertaald. Imre heeft inmiddels meerdere boeken geschreven en uitgegeven.

 

 


Holistisch

 “Tenen lezen/-ontleden en ook Voeten lezen ” gaat ook uit van het holistische principe.

Lichaam en geest vormen samen een onlosmakelijk geheel. Dit principe vindt men o.a. ook bij astrologie, reflexologie, pitjit en handleeskunde.

 

 

 

 

 


Binnen- en Buitenkant van de voet.

 Voetenlezers mogen de onderzijde en binnenzijde van de voeten lezen en tussen alle tenen kijken.
Voetenlezers kennen ook veel meer soorten tenen. Ook kunnen we mensen helpen zichzelf daardoor beter te leren begrijpen en daardoor ook zichzelf beter te leren accepteren.

Elk persoon heeft voeten en tenen bij de geboorte, mits er geen foutje “van moeder natuur” was. Ook dit geeft iets aan. Geen voet of teen is hetzelfde.
Al die verschillende voeten en tenen laten iets van onszelf zien.
Zo valt er ook veel over nagels, vlekjes en deukjes in kleurtjes, eelt, wratten, standen van tenen, vormen van tenen enzovoorts te vertellen.
De onderkant van de voet en de binnenzijde van onze voeten vertellen ons ook erg veel.
De voetzolen laten duidelijk zien hoe we ons in ons vel voelen. Je kunt alles voor de buitenwereld afschermen. Je hoeft je voetzolen niet te laten zien. Je kunt zelfs zo hard zijn voor jezelf zijn dat eelt zelfs onzichtbaar kan worden. Je hoeft het zelf ook niet meer te zien. Je kunt ook zó hard voor jezelf worden dat er haren onder je voeten groeien.

    

Tenen en Voeten vertellen hoe je met je emoties omgaat en hoe je karakter in elkaar zit. Je krijgt een beeld van je eigen kwaliteiten.

 


HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

U komt bij mij in mijn praktijk waar ik uw voeten bekijk en direct vertel wat ik zie aan uw tenen en voeten. Hierbij zal ik de opvallendste punten van uw voeten vertellen.
Dit is een kort consult van maximaal 30 minuten.